Șoferul care a provocat groaznicul accident rutier din noaptea de 2 spre 3 iulie era sub influența alcoolului.

Vlăduț L., tânărul de 19 ani care se afla la volanul mașinii avea o alcoolemie de peste 2,5 concentrație în sânge.

Obţinuse permisul de conducere în urmă cu numai două-trei luni, însă viteza și alcoolul i-a adus sfârşitul atât lui cât şi celor trei prieteni ai săi: Emilian I., Robi S. şi Cosmin C..

De asemenea, se pare și ceilalți trei tineri au consumat alcool la benzinăria de la care plecaseră cu autoturismul.

Reamintim că patru tineri au murit  după ce mașina în care se aflau a intrat într-un TIR parcat în afara părții carosabile.

Cei patru mai aveau aproximativ 200 de metri până să ajungă acasă. Din nefericire, într-un moment de neatenție și din cauza vitezei, șoferul (care ar fi avut permis de conducere de câteva luni) a pierdut controlul volanului din cauza vitezei, mașina a derapat și a intrat într-un TIR parcat în afara părții carosabile.

La fața locului s-au deplasat echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț iar după ce au scos victimele din fiarele contorsionate ale mașinii a fost declarat decesul pentru toate patru persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, din primele cercetări efectuate, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au stabilit că, în timp ce un tânăr de 19 ani, din Ceahlău, conducea un autoturism pe DJ 155 F, în localitatea Bistricioara, pe un sector de drum în aliniament, pe fondul vitezei excesive, ar fi pierdut controlul asupra vehiculului, moment în care a părăsit partea carosabilă prin stânga direcției de mers, intrând în coliziune cu un gard și cu semiremorca unui TIR, staționat în afara părții carosabile.

Din impact a rezultat decesul atât a conducătorului auto cât și a altor trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, toți din Ceahlău, pasageri în același autoturism.

Articolul precedentTânăr polițist din Neamț, găsit spânzurat într-un hotel de pe litoral
Articolul următorVacanțe Muzicale – Programul zilei de 5 iulie