Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț propune publicului său fidel o retrospectivă artistică a celor mai apreciate spectacole organizate recent. Astfel, săptămânal, pe pagina de facebook a Centrului (https://www.facebook.com/CulturaNeamt/ ), după un program dinainte anunțat, vor fi prezentate înregistrări din patrimoniul cultural și artistic al instituției.

”Dragii mei, în această perioadă grea pentru toată lumea, ne mutăm activitatea în online, să putem fi aproape de voi, să putem fi împreună prin muzică și cultură.
Vă oferim ocazia să urmăriți de acasă spectacolele noastre. Pentru fiecare spectacol va fi creat un eveniment, în care va fi postat linkul la ora anunțată”, este mesajul transmis de Carmen Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț.

Pentru perioada 27 martie – 5 aprilie, colectivul Centrului pregătește reluarea a două dintre evenimentele cu cea mai mare priză la public din ultimii ani.
Astfel, vineri, 27 martie, începând cu ora 19:00, vor putea fi retrăite emoțiile Galei laureaților editiei a XXXI-a a Festivalului de muzică populară pentru copii și tineri “Florile Ceahlăului”.
Duminică, 29 martie, ora 19:00, pe platforma Centrului de pe facebook va rula extraordinarul concert susținut de compozitorul Eugen Doga în cadrul “Vacanțelor Muzicale la Piatra-Neamț”, eveniment care a avut loc în seara zilei de 3 iulie 2019.
Miercuri, 1 aprilie, ora 19:00, fiindcă suntem în plin post al sfintelor sărbători Pascale, Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț programează reluarea proiectului cultural-artistic „Armonii Pascale” desfășurat anul trecut, în care mult apreciatul preot CONSTANTIN NECULA a susţinut conferinţa cu tema „Bucuria postirii – Postul bucuriei”. În deschidere, clasa de canto tradiţional a Şcolii Populare de Artă (coordonator, prof. Georgiana Şerban-Axinte) a prezentat un scurt recital de pricesne, acompaniator fiind pianistul Ciprian Chirvase.
Vineri, 3 aprilie, de la ora 19:00, vom petrece împreună cu publicul nostru fidel pe ritm de jazz. Vom programa atunci concertul susținut la Cetatea Neamț, în septembrie 2019, de trioul Omri Mor, Karim Ziad, Gilad Abro, cu toții prieteni ai pianistului nemțean Daniel Petrică Ciobanu, învitați la a treia ediție a Neamț Piano Festival.
Pentru duminică, 3 aprilie (ora 19:00), ne-am gândit că ați dori să retrăiți un concert de la “Vacanțele Muzicale la Piatra-Neamț”, unul care a adunat mai tot orașul sub zidurile secularului Turn ctitorit de voievodul Ștefan cel Mare: SEARA MUZICII CROSS-OVER.

Articolul precedentUn român deștept ajută milioane de oameni de când s-a instaurat Ordonanța Militară! Salvați acest link înainte să ieșiți din case
Articolul următorLista cu ”zonele roșii” a fost actualizată. Pentru călătorii care sosesc este necesară carantina instituţionalizată timp de 14 zile