Spitalul Municipal de Urgență Roman a primit avizul DSP pentru spațiul în care se vor realiza analizele cu ajutorul aparatul de testare a infecțiilor cu coronavirusul COVID-19, de tip Real Time PCR, aparat ce va fi primit zilele acestea de spital și care a fost cumpărat din donațiile unor oameni de afaceri din Roman.

„Împreună cu prefectul județului Neamț – George Lazăr și directorul DSP Neamț – Radu Firăstrău, ambii romașcani de-ai noștri, am fost astăzi la Spitalul Municipal de Urgență Roman, unde s-au făcut pregătirile pentru amenajarea spațiului în vederea realizării analizelor cu un aparat de diagnosticare moleculară de tip Real Time PCR, ce poate face 96 de teste deodată pentru depistarea infecției cu coronavirusul COVID-19. Spațiul a primit avizul, dat cu celeritate, de către DSP, iar după ce aparatul va ajunge la Roman, se va emite și autorizația de funcționare.

Mai multe cadre medicale de la Spital pleacă astăzi la București, pentru a fi instruite în a folosi aparatul de diagnosticare. Acest aparat este luat din donațiile unor oameni de bine din oraș, iar noi, administrația locală vom achiziționa alte câteva aparate care să ajute bolnavii să se însănătoșească. Orice ajutor este binevenit, dar important este ca cei care vor să ajute să își unească eforturile și să cumpere direct aparatura sau materialele sanitare, deoarece noi, Primăria sau Spitalul, trebuie să parcurgem etapele legislative privind achizițiile publice care, acum, nu sunt destul de rapide pe cât ne dorim”, a declarat primarul Lucian Micu.

”Am vrut să mă asigur că s-au făcut pregătirile pentru amenajarea spațiului în vederea realizării analizelor cu un aparat de diagnosticare moleculară de tip Real Time PCR, ce poate face 96 de teste deodată pentru depistarea infecției cu coronavirusul COVID-19. 
Avem confirmarea dl Primar Lucian Micu că Primăria Român va achiziționa alte pentru Spital mai multe echipamente medicale,aparatură și va asigura și elementele de protecție pentru personalul medical”, a declarat George Lazăr, prefectul județului Neamț.

Articolul precedentRareș Bogdan, atac virulent la „ticăloșii incurabili” din politică și instituții media: Fac mai mult rău României decât o face astăzi COVID-19
Articolul următorRareș Bogdan, critică la adresa politicienilor: Aici e vorba despre salvarea vieților românilor