Primarul Dragoș Chitic l-a felicitat, în ședința Consiliului Local de ieri, 27 septembrie, pe sportivul Teodor Sava care a obținut titlul de Campion European la Proba de Kata pe echipe la categoria juniori la ediția de anul acesta a Campionatului European de Karate Tradițional ce s-a desfășurat în perioada 14-16 septembrie, în Serbia.

”Continuăm să premiem, în fiecare ședința de Consiliu Local, performanță. Astăzi a fost rândul sportivului Teodor Sava care a obținut titlul de Campion European în Proba de Kata pe echipe la categoria juniori, la ediția de anul acesta a Campionatului European de Karate Tradițional desfășurat în perioada 14-16 septembrie, în Serbia”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

De asemnea, Teodor Sava a mai obținut, la competiția care a reunit 220 de sportivi din 22 de țări, medaliile de bronz la Kumite individual și la Kumite Ko Go.  Vezi articolul AICI.

„La Belgrad am obținut locul I la Kata pe echipe, alături de colegul meu de la club, Vlad Filip, și de Andrei Fătu din Brăila, iar la probele de Ko Go Kumite și Kumite individual m-am clasat pe locul al III-lea. Vreau să îi mulțumesc domnului primar pentru această diplomă”, a declarat Teodor Sava.

Teodor Sava, Morcoveață cum îi spun prietenii, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț și se pregătește pentru o carieră militară.

„Vreau să spun că este un copil deosebit. În karate e ca la șah, nu este ceea ce se vede în filme. Este subțirel, are o viteză peste media unui sportiv deosebit și inteligență în luptă. Noi îi spunem Morcoveață, se pregătește pentru cariera militară, învață foarte bine. S-a implicat în  diferite acțiuni de voluntariat, de la tabere pentru copii cu nevoi speciale la acțiuni de ecologizare ”, a declarat Paul Pintilie, antrenor CS Ceahlăul Piatra-Neamț, secția de Karate Tradițional.

 

Articolul precedentTânăr de 14 ani, la spital intoxicat cu etnobotanice
Articolul următorCâștigătorii concursului ”Prima zi de școală, la Roman”, premiați în Consiliul Local