Centrul de Agrement Oglinzi al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț a fost ales și-n 2019 să facă parte din Programul ARC, program organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Tineretului și Sportului. Este pentru al patrulea an la rând când tabăra noastră face parte din acest proiect important la nivel național, iar sâmbătă, 6 iulie 2019, la Oglinzi a avut loc festivitatea oficială de deschidere.

La eveniment au participat Victor Alexeev (Secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni), Lelia Preoteasa (Director general în Ministerul Tineretului și Sportului), Daniela Soroceanu (Prefectul Județului Neamț), Dan Manoliu (Senator de Neamț), Dumitru Bălăjel (Primarul comunei Răucești), Ion Manolache (Viceprimarul comunei Răucești), precum și Gheorghe Paisa (Director executiv al DJST Neamț).

În prima serie a Programului ARC în 2019 sunt 135 de oaspeți din Grecia, Republica Moldova, Ungaria și Olanda .  Dupe mesajele de bun venit rostite de către oficialități, a urmat un program de dansuri și cântece populare oferit tuturor de membrii Ansamblului ”Floricică de la Munte” din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” din Piatra Neamț.

Copiii din tabără au oferit de asemenea rezultatele muncii lor la finalul unei săptămâni aglomerate. Alături de voluntarii prezenți la Tabăra Oglinzi au învățat să cânte, au să citească foarte bine în limba română, au pictat, au desenat, au făcut sport. Au recitat poezii și au cântat în limba română, au dansat și au expus picturi și desene prin care au scos în evidență locurile vizitate. Asta deoarece, au vizitat județul în cursul săptămânii. Au trecut prin curtea Muzeului Memorial ”Ion Creangă”, au fost în Cetatea Neamț, au vizitat muzeele din Curtea Domnească din Piatra Neamț, mănăstirile Agapia, Neamț și Văratec, dar au văzut cu ochii lor peisajele oferite de Barajul Bicaz, Lacul Roșu și Cheile Bicazului.

În 2019, DJST Neamț este gazda a șase serii în cadrul Programului ARC. Prima a început pe 1 iulie, iar a șasea se va încheia pe 12 august. În țară, mai sunt în desfășurare astfel de tabere în prezent la Sulina (județul Tulcea), la Căprioara (județul Hunedoara) și Săcelu (județul Gorj).

Articolul precedentBătrâne păcălite prin metoda „Accidentul”
Articolul următor228 locuri de muncă vacante NOI în Neamț! Vezi ce meserii se caută