Conducerea chineză trebuie să aleagă de ce parte se află în războiul Rusiei împotriva Ucrainei și, dacă China ajută Rusia, aceasta va suferi consecințe grave atât din partea Statelor Unite, cât și a aliaților occidentali, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

Conducerea chineză trebuie să aleagă de ce parte se află în războiul Rusiei împotriva Ucrainei și, dacă China ajută Rusia, aceasta va suferi consecințe grave atât din partea Statelor Unite, cât și a altor țări din lumea civilizată.

Acest lucru a fost declarat luni în timpul unui briefing la Washington a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

„În primul rând, vom continua să monitorizăm îndeaproape nivelul de sprijin pe care China îl va oferi Rusiei”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA. 

Potrivit acestuia, dacă China își asigură aprovizionarea cu arme, încearcă să ajute Rusia să eludeze sancțiunile, „va avea consecințe grave” pentru China, atât din partea Statelor Unite, cât și a aliaților”.

„În al doilea rând, a sosit momentul în care fiecare țară responsabilă din lume trebuie să declare în mod clar propriului popor, comunității internaționale, ce parte își ia în problemele fundamentale”, a spus Price.

El a clarificat că aceste probleme se referă la brutalitatea rușilor, încălcările fără sens al drepturilor omului, masacrul civililor, precum și nerecunoașterea de către Kremlin a granițelor internaționale și declarațiile lui Putin că Ucraina nici măcar nu are dreptul de a exista ca stat.

Price a subliniat că China trebuie să răspundă la aceste „întrebări fundamentale” chiar acum.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a mai menționat că Statele Unite nu au văzut încă semne de asistență rusă din partea Chinei, inclusiv arme. Cu toate acestea, a spus el, Statele Unite vor continua să monitorizeze acest lucru îndeaproape.

Articolul precedentCristiano Ronaldo, anunț tragic. Fiul său a murit la naștere
Articolul următorRaed Arafat este pozitiv Covid. „Am purtat masca tot timpul”