Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un tânăr din Piatra Neamț, aflat sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 24 februarie, în jurul orei 01.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiul Piatra Neamț au depistat un tânăr, de 19 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Piatra Neamț, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă pentru THC. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a prezenței substanţelor psihoactive.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț reiterează faptul că, în conformitate cu articolul 336, alineatul 2 din Codul Penal ,,se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă, persoana aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.”

Articolul precedentEfectele codului portocaliu de vânt în Neamț. Bucăți de tablă desprinse, copaci căzuți și localități fără energie electrică
Articolul următorȘi-a tâlhărit propria soție. Acum, se află sub control judiciar