Din cauza gheții și a stratului mare de zăpadă, începând de astăzi, 28 noiembrie, traseul Cascada Duruitoarea – Cabana Dochia va fi închis. Celelalte trasee din Masivul Ceahlău rămân deschise, cu recomandarea ca turiștii să fie echipați corespunzător.

”În urmă analizării datelor referitor la starea actuală a traseelor montane, aduse de către specialiștii din cadrul compartimentului de prevenire din cadrul serviciului, s-a luat hotărârea că începând de astăzi, sectorul de traseu care leagă Cascada Duruitoarea de Cabana Dochia să fie închis traficului turistic.

În zona de abrupt a traseului este multă gheață, iar zăpadă acumulată în porțiunea de ieșire în zona platoului (pe Piciorul Șchiop) depășește pe alocuri 2 m.

Celelalte trasee de acces spre zona înaltă rămân deocamdată practicabile cu echipament specific pentru sezonul de iarnă.

În următoarele 48 de ore temperaturile din zona înaltă vor scădea mult sub limita lunii noiembrie putând ajunge până la -20 grade”,  informează Salvamont Neamț.

Articolul precedentMinora de 15 ani, dată dispărută, a fost depistată de polițiști
Articolul următorSeria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț