CS Ceahlăul Piatra-Neamț are, în luna mai, trei atleți convocați la loturile naționale pentru diferite competiții de pregătire și verificare a potențialului actual. Este vorba despre sprinterii Robert Gavril, Silviu Munteanu, dar și despre aruncătoarea de disc și greutate Diana Țigănașu.

Robert Gavril, elev al antrenoarei Iulia Olteanu, va merge la Chișinău pe 4 mai 2019 pentru a concura la Moldovan Youth Challenge, concurs dedicat cadeților. Proba în care va lua startul sportivul nostru este cea de 100 metri plat.

„Va fi o experiență interesantă pentru Robert la Chișinău. Este la prima sa participare la nivel international și este cel mai tânăr membru al delegației României“, a spus Iulia Olteanu înaintea întrecerii.

Pe 11 mai, la Pitești, are loc un concurs atletic în care se vor duela echipele de juniori ale României, Ucrainei, Ciprului și Israelului. De la CS Ceahlăul Piatra Neamț vor fi prezenți Diana Țigănașu și Silviu Munteanu. Eleva antrenorului Dan Cojocaru va concura pentru  locuri pe podium la aruncarea discului și la aruncarea greutății, în timp ce sportivul pregătit de Iulia Olteanu va fi în proba de 100 metri plat.

De asemenea, pe 4 mai 2019 vor fi selecțiile pentru loturile naționale de alergare montană ce vor concura mai apoi la Campionatele Balcanice de seniori și juniori.

Șapte sportivi de la CS Ceahlăul Piatra Neamț vor fi pe 4 mai la Câmpulung Moldovenesc pentru a se bate pentru locurile disponibile în loturile naționale de alegare montantă. Acțiunea de selecție va cuprinde secțiune pentru seniori și pentru juniori. La seniori, speranțele sunt legate de Ionuț Husariu, Alin Iancu, Tudor Ilade și Cătălin Șuhani, care vor parcurge distanța de 12 kilometri. Dacă termină în primii 4, atunci vor fi sigur în lotul României pentru Campionatele Balcanice de alergare montană pentru seniori și juniori ce vor avea loc pe 18 mai, tot la Câmpulung Moldovenesc.

Selecția la junioare se face pe distanța de 6 kilometri. CS Ceahlăul va fi reprezentat de Irina Bordeanu, Laura Corhană și Noemi Bordeanu. Pentru a reprezenta România condiția este aceeași și la junioare, adică o clasare în primele patru la individual.

Articolul precedentO victorie și o înfrângere pentru juniori în Liga Elitelor
Articolul următorReținut de polițiști pentru că a condus beat