Ministerul Educației Naționale a organizat joi, 20 decembrie 2018, cu începere de la ora 11:00, în noua Aulă a Universității POLITEHNICA din București, festivitatea de premiere a olimpicilor români care s-au remarcat în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaţionale pe discipline școlare.

Au fost recompensaţi câştigătorii a 255 de distincţii (61 de medalii de aur și premii I, dintre care 3 cu punctaje maxime, 90 de medalii de argint și premii II, 65 de medalii de bronz și premii III şi 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit, precum şi şcolile din care provin laureaţii.

Potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au următoarele cuantumuri12.545 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. În cadrul evenimentului, vor fi acordate și premii pentru cele mai de succes activităţi din programul „Şcoala Altfel 2018”.

Fondul total de premiere alocat de MEN este de peste 2.900.000 lei, informează ISJ Neamț.

  UNITATEA DE ÎNVĂȚĂMÂNT OLIMPIADA NAȚIONALĂ NUMELE ELEVULUI CLASA PREMIUL
1 COLEGIUL NAȚIONAL „PETRU RAREȘ” PIATRA-NEAMȚ OLIMPIADA ASIATICĂ DE FIZICĂ – HANOI, VIETNAM – MEDALIE DE BRONZ, OLIMPIADA EUROPEANĂ DE FIZICĂ, MOSCOVA – MEDALIE DE AUR ȘI PREMIUL SPECIAL PENTRU CEA MAI BUNĂ LUCRARE TEORETICĂ LEONTICĂ SEBASTIAN a XII-a Medalia de aur
2 COLEGIUL NAȚIONAL „ROMAN VODĂ” ROMAN OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ A ELENISMULUI premiul II și premiul III la nationala LEVÎRDĂ IOANA a IX-a Medalia de argint
3 SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „VENIAMIN COSTACHI” VANATORI NEAMT OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ A ELENISMULUI premiul III și premiul III la nationala LĂMĂȘANU ANDREI a XI-a Medalie de bronz
Articolul precedentMoș Crăciun ajunge la Piatra-Neamț, duminică, 23 decembrie
Articolul următorAccident cu patru mașini implicate. Un bărbat a ajuns la spital