Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii cu amenzi totale de 2,3 milioane de lei (497.866 euro) pentru trucarea unei licitaţii derulate de Romsilva, prin Direcţia Silvică Neamţ, pentru valorificarea lemnului fasonat.

În cadrul investigaţiei declanşate la sfârşitul anului 2016, Autoritatea de Concurenţă a constatat că firmele Forestar, Nico Paul şi Saniral au stabilit preţurile ofertelor cu care au participat la licitaţia în plic închis pentru 94 de loturi de lemn fasonat.

Aceasta în contextul în care, în cadrul unei licitaţii publice în plic închis, părţile participante trebuie să păstreze confidenţialitatea preţului oferit pentru bunul licitat.

Prin realizarea acestei înţelegeri, cele trei companii nu şi-au mai stabilit independent comportamentul în cadrul licitaţiei,   eliminând concurenţa dintre ele, susţin inspectorii de concurenţă.

Forestar a primit o sancţiune de 1.439.069 lei (aproximativ 309.477 euro), Nico Paul –   410.696 lei (aproximativ 88.322 euro), iar Saniral – 465.313 lei (aproximativ 100.067 euro).

Toate cele trei companii au recunoscut participarea la fapta anticoncurenţială şi au beneficiat de reducerea cu 15% din nivelul de bază al amenzii.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentA murit după ce a căzut într-un iaz îngheţat (FOTO)
Articolul următorElevii, liberi și vineri! Ministerul Educației Naționale a suspendat cursurile în toate școlile din țară