Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Liche Mihaela Gabriela, pentru fraudă cu finduri europene în cadrul proiectului intitulat „Construcția, amenajarea și dotarea unei pensiuni turistice montane în municipiul Piatra Neamț

Potrivit comunicatului DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

LICHE MIHAELA GABRIELA, la data faptei reprezentant al S.C. Service Vet S.R.L. pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
S.C. SERVICE VET S.R.L. pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2013, inculpata Liche Mihaela Gabriela, în calitatea menționată mai sus, a depus cu rea-credință la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (A.D.R. N.E.) mai multe documente cu un conținut nereal, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul proiectului intitulat „Construcția, amenajarea și dotarea unei pensiuni turistice montane în municipiul Piatra Neamț”.

În baza înscrisurilor false, beneficiara S.C. Service Vet S.R.L. a încasat pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 503.981 de lei.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 537.419 lei.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatei S.C. Service Vet S.R.L.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentMașină scoasă din șanț de pompieri (FOTO)
Articolul următorAccident rutier cu victimă încarcerată. A intrat cu mașina într-o autobasculantă (FOTO)