Zimperium zLabs a descoperit o nouă campanie pentru Android, „Schoolyard Bully Trojan”, care este activă din 2018, s-a extins la peste 300,000 de victime din 71 țări, inclusiv România, și vizează în mod special acreditările Facebook.

Troianul Schoolyard Bully a fost identificat în 37 de aplicații care au fost descărcate din Google Play Store și din magazinele terțe de aplicații și poate fura informații asociate contului de Facebook, precum e-mail, numar de telefon, parola, ID-ul de utilizator și numele victimei.

Potrivit Zimperium, aplicațiile rău intenționate erau deghizate în aplicații legitime de lectură și educație și, chiar dacă în prezent au fost eliminate din Google Play Store, acestea încă sunt distribuite prin intermediul altor magazine de aplicații.

Utilizatorii sunt sfătuiți să ia în considerare factori suplimentari de protecție, cum ar fi evitarea descărcărilor din alte magazine de aplicații și să dispună de soluții complete de securitate pe dispozitive.

Articolul precedentSurpriză uriașă. Cine este cel mai influent lider mondial pe Twitter
Articolul următorCe este sindromul omului înțepenit, boala foarte rară pe care o are Celine Dion – Suferința teribilă prin care trece