Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a acuzat miercuri că ţări membre NATO doresc un război de durată în Ucraina pentru a slăbi Moscova, informează AFP.

 

„Există ţări din NATO care doresc ca războiul să continue”, a apreciat şeful diplomaţiei turce.

„Obiectivul lor este slăbirea Rusiei”, a adăugat Cavusoglu, în timp ce negocierile ruso-ucrainene, care ar fi trebuit să continue online de la ultima întâlnire faţă în faţă de la Istanbul la sfârşitul lunii martie, par să se fi blocat.

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că ucrainenii „nu încetează să revină asupra a ceea ce s-a căzut de acord”.

Membră NATO şi aliat al Ucrainei, ţară căreia i-a livrat drone de luptă, Turcia încearcă încă de la începutul conflictului din Ucraina să medieze între Moscova şi Kiev.

 

Turcia a găzduit de două ori negocieri directe între cele două părţi: pe 10 martie la nivel ministerial în Antalya şi pe 29 martie la Istanbul. 

Articolul precedentPreviziune sumbră de la BNR după anunțul FMI: România, în recesiune. Nu vom ieși din criză nici în 2023
Articolul următorMama unui soldat rus îl îndeamnă să omoare copii ucraineni chiar în Săptămâna Mare: „Faci treabă foarte bună acolo. Omorâți fasciști, crede-mă”