Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Neamț în colaborare cu cei ai I.P.J. Mureș au depistat un bărbat de 54 de ani, din Bicaz Chei, căutat la nivel național. Cel în cauză se sustrăgea de la punerea în executare a măsurii de siguranță, fiind depistat de polițiști nemțeni pe raza județului Mureș.

Față de acesta, Judecătoria Bicaz a dispus măsura de siguranță a internării medicale provizorii într-o unitate specializată de asistență medicală până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care înlătură starea de pericol ce a determinarea luarea măsurii, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

”În fapt, în perioada 31 august – 3 septembrie 2019, bărbatul ar fi apelat, în repetate rânduri, Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 sesizând intervenția echipajelor la locuința sa, fără a comunica aspecte coerente. De asemenea, acesta ar fi adresat amenințări reprezentanţilor STS și echipajelor care au intervenit, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional.

Totodată, la data de 4 septembrie 2019, pe fondul consumului de alcool, s-ar fi deplasat la o instituție publică din localitatea Bicaz Chei, unde ar fi provocat scandal și folosindu-se de un obiect tăietor-înțepător, ar fi adresat amenințări cu acte de violență, perturbând astfel activitatea instituției și creând o stare de temere persoanelor prezente. În continuarea activității infracționale, acesta s-ar fi deplasat la o unitate medicale din localitate, unde s-ar fi manifestat violent, având asupra sa obiectul tăietor, fiind deposedat și imobilizat de personalul unității”, informează IPJ Neamț.

Bărbatul a fost internat de polițiști la Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru investigații medicale de specialitate.

 

Articolul precedentPercheziţii domiciliare la contrabandiştii de ţigări și sute de pachete confiscate (FOTO)
Articolul următorVântul puternic a lăsat sute de nemțeni fără energie electrică și a doborât stâlpi de telefonie