Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 4 iunie, un nou Cod portocaliu de furtuni în mai multe județe printre care și Neamț.  

Potrivit meteorologilor, începând de la ora 12:00, până la ora 21:00, în Moldova, precum și în nord-estul Munteniei va ploua abundent și torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Meteorologii au emis și un Cod galben pentru intervalul 4 iunie, ora 10:00 – 5 iunie, ora 3:00 de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

În cea mai mare parte a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp. – transmite ANM

ANM a actualizat și informarea meteo de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Astfel, în intervalul 4 iunie, ora 10:00 – 06 iunie, ora 23:00 se vor înregistra manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

SURSĂsursa: ANM
Articolul precedentMoment de reculegere, pentru polițistul împușcat
Articolul următorBărbat găsit spânzurat la schitul Bicaz – Capșa