Doi polițiști romașcani au devenit eroii zilei pentru comunitatea în care își desfășoară activitatea, după ce au salvat o femeie care amenința că se va sinucide.

”Un suflet rătăcit salvat de la moarte de doi polițiști, agent șef principal Ioan Cănărău și agent șef Plugariu Mariana.
După ce au intrat în serviciul de patrulare în Mun. Roman, la scurt timp după ora 14.00, au fost sesizați că o femeie vrea să își pună capăt zilelor. Colegii au găsit-o la etajul 4 unde stătea cu jumătate din corp în afara geamului.
Nu au fost instruiți niciodată de instituție cum să procedeze în astfel de cazuri. S-au folosit de empatie, experiență și fler pentru a amâna decizia și a crea o portiță să intervină pentru salvarea femeii.
Din neatenție, femeia și-a scăpat telefonul. Profitând de ocazie, Cănărău Ioan a reușit să o convingă să meargă la ușă pentru a-și recupera mobilul de la fiul ei. Colega noastră a intervenit și a imobilizat-o. A fost preluată apoi, în siguranță, de către un echipaj SMURD.
Am jurat sa salvam vieti, asta și facem.
Cinste colegilor noștri”, este postarea făcută pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.
”Astăzi, 11 mai, în jurul orei 14.00, colegii noștri agent șef principal de poliție Ioan Cănărău și agent șef de poliție Plugariu Mariana din cadrul Poliției municipiului Roman ne-au demonstrat că reacția potrivită la momentul potrivit poate salva vieți.
Cei doi i-au salvat viața unei femei, despre care au fost anunțați prin apelul de urgență 112 că își va pune capăt zilelor”, informează IPJ Neamț.

Ajunși la fața locului, au purtat discuții cu cea care amenința că se va sinucide, reușind să o convingă să renunțe la gestul necugetat.

Persoana în cauză a fost condusă la spital, unde i s-a asigurat asistență medicală de specialitate.

Articolul precedentAtenție la radare! Vitezomanii, amendați sau lăsați pietoni
Articolul următorGest emoționant al unui băiat de 12 ani. A dăruit polițiștilor o medalie câștigată de el