Un tânăr de 30 de ani, din Neamț, urmărit internațional după ce a violat o femeie din Scoția, a fost prins de polițiștii nemțeni.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, la data de 8 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Tămăşeni au identificat un tânăr de 30 de ani, din Tămăşeni, care era urmărit la nivel internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Scoţia au emis un mandat european de arestare pentru întreţinere de relaţii sexuale prin constrângere.

Anchetatorii au stabilit că la data de 5 aprilie 2015, în timp ce se afla în oraşul Bellshill, din Scoţia, tânărul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o femeie împotriva voinţei acesteia.

Iniţial a fost eliberat pe cauţiune, iar în martie 2016, întrucât nu s-a prezentat la instanţa de judecată, a fost dat în urmărire internaţională.

Bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău care a emis ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, persoana în cauză fiind depusă în arestul I.P.J. Bacău, urmând a fi prezentată Curţii de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului European de Arestare.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentJoi, probleme cu apa în tot municipiul Roman
Articolul următorȘoferul beat, mașina în pârâu, trei victime (FOTO)