USR Neamț ia poziție în fața situației de la SGA Neamț, una dintre entitățile de gospodărire a apelor unde directorii au fost înlocuiți cu membri de partid.

Marius Nechita a fost președinte de tineri liberali nemțeni. A împrumutat partidul cu bani pe care, în declarația lui de avere din acel an, părea că nu-i câștigase. Fiindcă de ani de zile, în declarațiile de avere apare, ca venituri, doar indemnizația de la Consiliul Județean Neamț, de 10.000 lei pe an. Marius Nechita este licențiat în științe economice la „Spiru Haret” și în construcții de mașini și management industrial.

După instalarea guvernului liberal a devenit, din poziția de consilier județean, director la Societatea de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț. La fel ca în cazul de la Târgu-Mureș relatat în detaliu de presă, noul șef al SGA nu are studii legate de ape sau hidrotehnică. La fel ca la Târgu-Mureș, cel pe care l-a înlocuit nu doar că avea studii de specialitate, dar a și lucrat toată viața în domeniu.

La fel ca la Târgu-Mureș, PNL are la îndemână să invoce „pesedismul” vechiului director și trecerea, astfel, de la un „management defectuos” la un „management glorios”. 

„Evoluția de la ‚pesedism’ la bună guvernare nu înseamnă înlocuirea unui inginer hidrotehnist cu un consilier județean care n-a avut în viața lui treabă cu domeniul. Ca peste tot, miza e foarte simplă: lucrările de urgență pe care le plătește Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț. Ca să avem apă în județ. Ca să nu înfunde balastierele exploatatorilor privați furnizarea de apă pentru Iași. O bună apartenență de partid ne poate rezolva toate problemele, nu-i așa? Marius Nechita trebuie să plece din funcția de la SGA. Acum, nu după alegeri”, a declarat deputatul Iulian Bulai, președinte USR Neamț.

sursa foto: Facebook

 

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentCod galben de ceață în Neamț, Suceava, Botoșani!
Articolul următorRealitatea.NET domină net online-ul românesc: locul 1 la nivel național, în luna noiembrie. Site-urile Trustului Realitatea, creștere spectaculoasă