„Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ” – Conferință de presă (VIDEO)

Duminică, 30 iunie, debutează cea de-a 46-a ediție a Festivalului Vacanțe Muzicale. În acest an, prima seară va fi la Cetatea Neamţ, unde va performa Orchestra Simfonică din Bucureşti.

Timp de şapte seri, ţinutul Neamţ va fi cuprins de acorduri ale celor mai diverse genuri muzicale: simfonic, pop, operă, rock, jazz, muzică veche, corală sau camerală.

Despre organizarea și programul festivalului a vorbit, într-o conferință de presă susținută de Carmen Nastasă, manager al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, conf. univ. dr. Mihaela Spiridon, directorul artistic al festivalului și Cătălin Chiței, administratorul public al județului Neamț.

Publicul meloman va putea să audieze artişti precum celebrul muzician basarabean Eugen Doga, însoţit de membrii orchestrei simfonice a companiei „Teleradio Moldova”, precum şi pe Alexandru Tomescu, Sânziana Mircea, Omar Massa, Bianca şi Remus Manoleanu, Corala „Universitas” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, tânăra şi talentata pianistă pietreană Alina Azario (Azaharioaiei), care va fi însoţită de violonistul Adrian Iliescu, Ansamblul cameral „Musica Viva”, Andrei Tudor Band, Orchestra „Camerata Clasică” Bucureşti, Ansamblul de muzică veche „Codex”.

Deschiderea oficială va fi duminică, 30 iunie, la Cetatea Neamț, în Târgu Neamț, iar pe data de 1 iulie avem deschiderea la Piatra-Neamț, cu un spectacol la Teatrul Tineretului, începând cu ora 19:00 și la Curtea Domnească, de la ora 21:00, așa cum v-am obișnuit. Vom avea nume mari ale scenei, dar și tineri muzicieni. În fiecare an am încercat să aducem artiști importanți. Pentru mine este o bucurie ca în acest an să îl avem pe Eugen Doga. Ca noutăți, în acest an nu va mai fi o seară tradițională. În schimb vom avea o seară dedicată muzicii vechi. Pentru ediția din acest an, ne-am axat mai mult pe muzica clasică. Sper ca programul muzical ales va împăca toate gusturile. Îmi doresc să fiți alături de noi.”, a precizat Carmen Nastasă.

Seria evenimentelor găzduite de municipiul reședință de județ va fi deschisă de vernisajul expoziției pictorului romașcan Cristinel Ionel Prisacaru, intitulată “Pierdut printre himere”, care va avea loc luni, 1 iulie, începând cu ora 18:30, la Sala Multimedia din cadrul Teatrului Tineretului.

Finalul ediţiei programează, în seara zilei de 6 iulie, de la ora 21:00, pe platoul de la Turn, o excepţională seară de operă, a cărei protagonistă va fi pietreanca Anda Louise Bogza, solistă a Operei de Stat din Praga. Ea va fi însoţită muzical pe scena „Vacanţelor” de orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, la pupitrul dirijoral urmând a se afla Adrian Morar.

La concertul “Anotimpuri” de vineri, 5 iulie, ora 19:00 (de la Teatrul Tineretului), accesul în sală se face pe baza invitațiilor emise de organizatori. Contravaloarea unui loc este de 60 de lei, invitațiile putând fi achiziționate numai de la sediul Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare”, strada Ștefan cel Mare, nr. 3 A, telefon 0233.21.40.26.

La toate celelalte evenimente ale ediției curente, accesul publicului este liber.

„Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ” – Conferință de presă

Articolul precedentRezultatele finale la Evaluarea Naţională. O nouă medie de 10 în Neamț
Articolul următorOrchestra Simfonică Bucureşti la deschiderea Vacanțelor Muzicale