Un aruncător de calibru 50 de milimetri, 28 de proiectile explozive calibru 47 de milimetri, 56 de cartuşe de calibru 7,92 milimetri şi un focos pentru proiectile au fost descoperite, vineri, într-o pădure dintr-un sat din judeţul Neamţ de un bucureştean care avea detector de metale.

Potrivit ISU Neamț, vineri, 26 aprilie, la ora 12:01, pompierii au fost anunțați despre faptul că în comuna Brusturi, sat Poiana, pădurea Poiana au fost descoperite două elemente de muniție neexplodată.

Cele două proiectile au fost descoperite de către o persoana din municipiul București cu ajutorul unui detector de metale.

La locul evenimentului s-a deplasat echipa pirotehnică a unității cu o autospecială pirotehnică încadrată cu 3 subofițeri de la Detașamentul de Pompiei Piatra Neamț, care a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 800 mp și a descoperit o lovitură de aruncător cal. 50mm, 28 proiectile explozive cal. 47mm, 56 cartușe cal. 7,92mm și 1 focos pentru proiectile, muniție ce provine din al Doilea Război Mondial.

Echipa pirotehnică a procedat la ridicarea, transportul și depozitarea muniției descoperite în vederea distrugerii în condiții de siguranță.

Articolul precedentA căzut în gol de la etajul III al unui bloc
Articolul următorRecomandări de la pompieri pentru perioada Sărbătorilor Pascale (VIDEO)