Pentru Administraţia Naţională „Apele Române”, Ziua Mondială a Apei nu este numai un eveniment anual, ci este un prilej de a marca importanța activităţii noastre, având în vedere că eforturile noastre sunt permanent concentrate în scopul asigurării resurselor de apă pentru toate folosințele, precum și pentru protejarea acestei resurse. Astfel, Administraţia Naţională „Apele Române”  realizează managementul integrat al resurselor de apă din punct de vedere cantitativ și calitativ, având ca bază legislația națională și europeană din domeniul apelor.

Prin mesajul transmis, în acest an, de Organizația Națiunilor Unite (ONU), se pune accent pe abordarea crizei mondiale a apei. Astăzi, miliarde de oameni trăiesc încă fără surse sigure de apă și se depun eforturi susținute pentru ca gospodăriile, școlile, locurile de muncă, fermele sau fabricile să supraviețuiască și să prospere.

Obiectivul 6 al Dezvoltării Durabile include asigurarea disponibilității și gestionării durabile a apei pentru toți până în anul 2030. Prin definiție, acest lucru înseamnă că nimeni nu va fi lăsat în urmă. Oricine ești, oriunde te afli, apa este dreptul tău vital. Accesul la apă reprezintă pilonul de bază al sănătății publice și, prin urmare, această resursă este esențială pentru dezvoltarea durabilă și pentru o lume stabilă și prosperă. La nivel global, nu putem progresa ca societate, atât timp cât un număr însemnat de oameni trăiesc fără o sursă sigură de apă.

În cadrul acestui eveniment Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamţ organizează in perioada de 20-25 martie 2019 acţiuni pe tema “Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă” la care vor participa elevi din cadrul şcolilor si liceelor partenere: Şcoala generală cu clasele I-VIII Ruseni, Clubul de ecologie de la palatul Copiilor, Colegiul Tehnic Piatra Neamt, Colegiul Naţional de Informatică ,Colegiul Naţional Calistrat Hogaş şi Şcoala cu clasele I-VIII ,,Elena Cuza,, Piatra Neamţ.

În cadrul evenimentului organizat, copiii vor realiza şi prezenta materiale legate de tema de anul acesta a Zilei mondiale a Apei “Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”. Cele mai frumoase şi creative lucrări prezentate de către elevii participanţi la eveniment vor fi premiate cu diplome şi premii constând în enciclopedii / cărţi de ecologie şi protecţia mediului, conservarea resurselor de apă, cărți de literatură şi materiale cu caracter informativ (pliante, broşuri, afişe), se arată într-un comunicat de presă al SGA Neamț.

 

 

Articolul precedent687 de elevi au absentat la prima probă a sesiunii de simulare a bacalaureatului 2019
Articolul următorPremiile obținute de elevii nemțeni la etapa zonală a Olimpiadei  Naţionale de Interpretare Instrumentală