Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț celebrează Ziua Mondială a Poeziei astăzi, 21 martie 2019, începând cu ora 11:00, în Sala Cupola. Invitații speciali ai ediției de anul acesta sunt poeții Vasile Baghiu și Dorin Ploscaru, care vor lectura din creațiile lor poetice recent publicate. De asemenea, Dan Iacob va recita din lirica românească.

Participanții la activitățile Bibliotecii Județene programate de Ziua Mondială a Poeziei vor primi, gratuit, o plachetă de versuri cu reproducerea fotografică a „Luceafărului“ de Mihai Eminescu din volumul „Poesii“, ediția Maiorescu din 1889, carte aflată în Fondul „G.T. Kirileanu“. Totodată, va fi organizată o campanie de promovare a serviciilor de bibliotecă în diferite cartiere ale orașului Piatra-Neamț.

Tot astăzi,  formația camerală Trio Dolcissime va susține concertul „Muzica și poezia“, de Ziua Mondială a Poeziei, în Sala Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț, de la ora 12:30. Manifestarea culturală se desfășoară sub egida Universității Naționale de Arte „George Enescu“ Iași, cu sprijinul clubului Rotary Piatra-Neamț „Camena“.

În program sunt cuprinse lucrări din creația compozitorilor W.A. Mozart, J. Brahms, H. Wolf, C. Saint-Saens, E. Chausson, C. Franck, L. Delibes, A. Stoia, N. Bretan.

Trio Dolcissime a stabilit o tradiție a concertelor de primăvară la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, ediția de anul acesta fiind a șasea.

„Marcată în fiecare an la 21 martie, Ziua Mondială a Poeziei sărbătorește una dintre cele mai prețioase forme de expresie și identitate culturală și lingvistică a omenirii. Practicată de-a lungul istoriei – în fiecare cultură și pe fiecare continent – poezia vorbește despre umanitatea noastră comună și despre valorile noastre comune, transformând cele mai simple dintre poezii într-un puternic catalizator pentru dialog și pace”, se precizează într-un document al Națiunilor Unite.

 

Articolul precedentMama împreună cu fiica de un an, dispărute
Articolul următor10 elevi nemțeni, calificați la etapa națională a olimpiadei de geografie