Elevi de la mai multe unități școlare din municipiul Piatra-Neamţ au participat, marți, 27 noiembrie 2018, la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ  “Ziua porților deschise” .

”Scopul organizării acestei activităţi  a fost educarea fiscală a viitorilor contribuabili, prin însuşirea unor noţiuni generale despre sistemul de impozite şi taxe din România, despre drepturile şi obligaţiile contribuabililor precum şi despre serviciile oferite de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Prin discuţii interactive între elevi şi reprezentanţi ai instituţiei noastre, s-a desfăşurat o lecţie de educaţie fiscală: au fost prezentate spaţiile în care se desfăşoară activitatea inspectorilor, ghişeele unde se oferă servicii contribuabililor, s-au prezentat câteva echipamente tehnice care asigură buna funcţionare a  activităţii instituţiei.

La sfârşitul întâlnirii, elevii au fost invitaţi în sala de şedinţe unde au avut ocazia de a formula diverse întrebări, de a-şi clarifica unele din noţiunile prezentate.

Opinia noastră este că acest eveniment, care se alătură proiectului “Educaţie fiscală în şcoli”, derulat începând cu anul 2017 (şi care presupune susţinerea unor lecţii despre fiscalitate, în şcoli, de către reprezentantii instituţiei noastre), au ca aport formarea unei conduite fiscale adecvate  viitorii contribuabili”, se arată în comunicatul AJFP Neamț

Articolul precedentÎn această săptămână va fi pornit iluminatul ornamental în Piatra-Neamț și Roman
Articolul următorFemeie transportată la spital în urma unui incendiu