Un bărbat de 65 de ani, din Piatra-Neamţ a fost încarcerat de poliţişti la Penitenciarul Bacău. Acesta va petrece 1 an și 10 luni după gratii pentru că a primit o mită de 732.564 lei.

La data de 18 ianuarie, în jurul orelor 16.30, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Neamţ au depistat şi reţinut un bărbat de 65 de ani, din Piatra Neamţ, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Tribunalul Neamţ la o pedeapsă privativă de libertate de un an şi 10 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Bărbatul a fost condus şi încarcerat de poliţişti la Penitenciarul Bacău în vederea executării pedepsei.

Conform unui comunicat al DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Bărbatul, în calitate de șef al Serviciului Dezvoltare din cadrul SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistrița, a pretins și primit de la doi oameni de afaceri (martori în cauză) suma de 732.564 lei, pentru a-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, concret, pentru a asigura derularea în bune condiții a unui contract pe care firma reprezentată de cei doi martori (oameni de afaceri) îl încheiase cu societatea menționată mai sus.

Banii au fost pretinși și primiți în perioada 2009 – 2011.

Întreaga sumă de bani a fost plătită de firma celor doi oameni de afaceri prin intermediul a 23 de ordine plată (aferente unui număr de opt facturi fiscale), ce atestau în mod nereal prestarea unor servicii de o societate controlată de inculpat.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentReprezentanții categoriilor socio-profesionale sunt invitați la consultări la Primăria Roman
Articolul următorDouă accidente rutiere cu 3 victime