Începând de luni, 21 ianuarie, reprezentanții categoriilor socio-profesionale sunt invitați  să participe la consultări cu conducerea Primăriei Roman. În urma dezbaterilor și după aprobarea bugetului central se va găsi modul cel mai bun de alcătuire și de cheltuire a bugetului local.

„Educația, sănătatea, problemele din asociațiile de proprietari, dar și preocupările mediului de afaceri și dorințele de implicare a ONG-urilor sunt o prioritate pentru mine. Desigur, am și propria-mi viziune asupra urgențelor pe care le avem de făcut și pe care le-am promis romașcanilor. În acest an vom începe câteva proiecte importante, de la reabilitări de spații verzi, la asfaltări în totalitate a străzilor și modernizarea trotuarelor cu dale, extinderea utilităților, dar și realizarea de noi locuri de parcare. Mai întâi de toate trebuie să așteptăm aprobarea bugetului central, iar mai apoi îl vom construi și pe al nostru, cu toate componentele prioritare pentru orașul nostru”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

În premieră la Roman, în acest an, va fi implementat procesul de bugetare participativă. Prin acest proces primăria va aloca 200.000 de lei pentru proiectele propuse de cetățeni care contribuie la îmbunătățirea calității vieții în municipiul Roman.

”În plus, vom aloca o sumă pentru ca orice cetățean direct interesat să se implice în viața comunității să o poată accesa, pe baza unui proiect, și să rezolve o problemă sau să modernizeze o zonă din oraș”, a adăugat primarul municipiului Roman.

SURSĂFoto cu caracter ilustrativ
Articolul precedentTraficanți de droguri, care vindeau și în Piatra-Neamț, reținuți de DIICOT
Articolul următor1 ani și 10 luni după gratii pentru o mită de 732.564 lei