În urma a nouă percheziții domiciliare efectuate la Piatra-Neamţ şi la Bârgăuani, 2 persoane au fost reținute pentru 24 de ore iar 14.000 de pachete cu țigări (280.000 de țigarete) au fost confiscate de polițiști.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, la data de 13 martie, specialiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamţ împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică –I.P.J. Neamţ și ai Secției de Poliție Rurală Ştefan cel Mare, cu suportul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Neamţ, au efectuat nouă percheziţii domiciliare în municipiul Piatra-Neamţ şi în comuna Bârgăuani.

Într-un imobil din Piatra-Neamţ, folosit de către un bărbat de 41 de ani, din Republica Moldova, polițiștii au descoperit 280.000 de țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, precum şi suma de 5.000 de lei.

Față de alte cinci persoane au fost emise mandate de aducere, acestea fiind conduse la sediul poliției pentru a fi audiate.

Cele 14.000 de pachete cu țigarete, care aveau aplicate timbre de Republica Moldova și Ucraina, cât și întreaga sumă de bani au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de bărbatul de 41 de ani și față de o femeie de 42 de ani, din Piatra Neamț.

Cei doi au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Ieri, cele două persoane au fost prezentate de polițiști procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

În activitate au fost angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Neamț.

Articolul precedentS-au pus în vânzare biletele pentru Cupa Davis de la Piatra-Neamț
Articolul următorTânăr reținut după ce a sustras mai multe țevi metalice din curtea unei biserici