În săptămâna  14.01-20.01.2019 de supraveghere epidemiologică numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 2 051, cu un număr de 45 internări, marcând  o tendința creștere  față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (1505 cazuri cu 22 bolnavi  internați). Numărul de pneumonii raportate, a fost de 405 cu un număr de 138 internări (față de  435 cu 100 internări săptămâna precedentă). Ratele de incidența cele mai crescute pentru IACRS se înregistrează la grupa de vârstă 2-4 ani  iar pentru pneumonii la grupa de vârstă 0-1 an, precizează DSP Neamț.

Au fost înregistrate 14 cazuri clinice compatibile cu diagnosticul de gripă (un număr de 8 cazuri din  municipiul Piatra Neamț și 6 cazuri în mediul rural – în zona arondată Spitalului Județean Piatra Neamț).

”Precizăm  faptul că în acest sezon de supraveghere epidemiologică a infecțiilor respiratorii acute, pneumoniilor și  gripei s-au raportat  20 cazuri de gripă în județul Neamț. Până la data de 20.01.2019 au fost vaccinate antigripal  33 990  persoane  din grupele la risc, de pe teritoriul județului, cu vaccin distribuit gratuit  de către  Ministerul Sănătății. La nivelul județului Neamț mai există în stoc un număr de  810  doze de vaccin gripal. S-a recoltat  o  proba  pentru un caz clinic compatibil cu  diagnosticul de gripă”, declară reprezentanții DSP Neamț.

Datorită creşterii numărului de infecţii respiratorii acute şi  declarării debutului sezonului gripal DSP NEAMȚ face apel către populație pentru aplicarea cu rigurozitate a recomandărilor specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor și a răspândirii virusului gripal. Recomandările,AICI.

Articolul precedentSe întorc ninsorile! Județul Neamț, sub Cod galben
Articolul următor200 000 de lei finanțări pentru proiectele ONG-urilor din Roman