La nivelul Casei Județene de Pensii Neamț au fost înregistrate 2.830 de cereri de acordare a unui bilet de tratament balnear pentru anul 2020.

Prin Hotărârea de Guvern nr.99/2020, publicată Monitorul Oficial nr.84 din 05 februarie 2020  a fost stabilit numărul biletelor de tratament balnear, cât şi modul de acordare, de distribuire şi de decontare a acestora.

Astfel, pentru anul 2020 va fi asigurat în unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice un număr maxim de 59.926 de bilete de tratament balnear, ce vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. Conform informațiilor furnizate de C.N.P.P. – prima serie de tratament a anului 2020 va începe din data de 17 februarie 2020.

La acest număr de bilete se vor adăuga biletele de tratament balnear contractate cu alți operatori economici interesați, cu respectarea legislației în materie de achiziții publice. Numărul de locuri contractate va fi anunțat după finalizarea procedurilor de licitație publică de către C.N.P.P..

”Reamintim că Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, „T.B.R.C.M.” – SA deţine complexe balneare având o capacitate hotelieră totală de 3.139 locuri de cazare/serie – în 13 judeţe, asigurând tratamentul pentru diverse afecţiuni, în principal afecțiuni reumatismale, ale sistemului nervos, digestiv, cardiovascular, ginecologic și ale căilor respiratorii. 

Precizăm, pe această cale, că prin Ordinul Președintelui C.N.P.P. nr.347 din 05.02.2020 au fost aprobate Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru anul 2020.

Pentru a se înscrie în vederea obținerii unui bilet de tratament, potențialul beneficiar trebuie să depună la sediul casei teritoriale de pensii doar cererea tip – formularul aprobat prevăzut de Anexa nr.1 la Criterii (completat corect cu toate elementele prevăzute de document, necesare în vederea identificării solicitantului, opțiunilor acestuia și a categoriei de beneficiar), urmând ca restul documentelor să fie atașate cererii la momentul eliberării biletului”, informează Casa de Pensii Neamț.

 

 

Articolul precedentSimpozion Ioan Zenembisi, la Biblioteca Județeană
Articolul următorSistem de impozitare prin rol nominal unic la Primăria Roman