Șoferul care a accidentat mortal un pieton și a părăsit locul accidentului a fost arestat preventiv 30 de zile.

Luni, 3 iunie, față de bărbatul din Moldoveni, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Acesta au fost reintrodus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, la data de 2 iunie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut un bărbat de 43 de ani, din Moldoveni, bănuit de comiterea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Din investigațiilor efectuate a reieșit că acesta a condus un autoturism pe DC 179 în localitatea Hociungi, moment în care a surprins și accidentat un bărbat de 32 de ani, din Moldoveni, care s-ar fi aflat pe partea carosabilă, cauzându-i leziuni ce i-au provocat decesul. După impact, bărbatul ar fi părăsit locul evenimentului, fără încuviințarea poliției.

În urma activităților complexe desfășurate de polițiști, bărbatul a fost identificat pe raza județului Bacău. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentIncendiu pus intenționat la un adăpost de animale din Farcașa
Articolul următorForumul de arhitectură şi urbanism – MOLDOVA REPER 2030