Joi, 6 iunie 2019, la Roman, în Sala ”Nicolae Manolescu-Strunga” din cadrul Primăriei municipiului Roman are loc, începând cu orele 10.30, Forumul de arhitectură şi urbanism – MOLDOVA REPER 2030, organizat de Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Bacău-Neamţ, în asociere cu Primăria municipiului Roman. La eveniment sunt așteptați să participe peste 35 de arhitecți din Bacău, Piatra Neamț și Roman, precum și reprezentanți de specialitate din administrațiile publice locale din comunele arondate municipiului Roman.

”Pentru Roman, un oraș renumit și pentru monumentele cultural-istorice de o deosebită însemnătate arhitecturală, prezența celor mai recunoscuți arhitecți din Moldova și din întreaga țară este o onoare. Orice comunitate se construiește și se dezvoltă pe viziunea pe care arhitecții o au, respectând valorile locurilor, dar, în același timp, inovând prin propria experiență și cunoștință. Faptul că, în ultima perioadă, Romanul devine un centru de interes în domenii din ce în ce mai variate, este o mândrie pentru noi toți că avem, la rândul nostru, specialiști care își pun întreaga capacitate pentru a contribui la dezvoltare, la evoluție. Personal, vă asigur că vom continua toate eforturile de a reabilita clădirile de patrimoniu, dar am demarat deja și proiecte urbanistice care să vină în sprijinul cetățenilor, dar să aducă și plus valoare zestrei arhitecturale pe care o vom lăsa pe mai departe urmașilor noștri”, a declarat primarul Lucian Micu.

Evenimentul va fi moderat de Iulian Negru, arhitectul șef al municipiului Roman, iar deschiderea oficială a forumului va fi făcută de către arhitect Liliana Bârgu, președintele Filialei Bacău-Neamț a Ordinului Arhitecţilor din România. Arhitectul Ana Maria Alexe, fost arhitect șef al Romanului, va expune comunicarea cu tema ”Protecția patrimoniului construit, prioritate a administrației locale Roman”. Arhitecții Marina Gingirof și Horațiu Racașan vor vorbi despre ”Harta meșterilor în construcții, provocări și realizări”, iar arhitectul romașcan Alexandru Sescioreanu va dezbate subiectul ”Relația dintre arhitect și administrația publică”.

În partea a doua a întâlnirii de la Roman, arhitecții Dana Eleonora Raicu și Horațiu Racașan vor susține comunicarea cu tema ”Arhitectura responsabilă. Ghidurile de arhitectură, materiale naturale în construcții și un exemplu de bună practică”, în timp ce arhitectul Mihai Tulbure va susține prezentarea cu ”Botoșani – un târg medieval la confluența a trei imperii”.

Articolul precedent30 de zile, după gratii, pentru șoferul care a fugit de la accidentul mortal
Articolul următorAproximativ 82% dintre elevii din Neamț sunt ”experimentați” la proba orală de evaluare a competențelor la limba română