Bărbatul care a înjunghiat o femeie de 35 de ani, în parcul de lângă restaurantul Colibele Haiducilor din Piatra-Neamț, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Condamnă pe inculpatul Z. M. S., pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, (…) la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare. (…) admite în parte acţiunea civilă formulată de către partea civilă M. S. şi obligă pe inculpat să plătească acesteia suma totală de 31.000 lei, din care 1.000 lei daune materiale şi 30.000 lei daune morale. (…) admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț şi obligă pe inculpat să plătească Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț suma de 10.134,63 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare, (…) obligă pe inculpat să plătească în favoarea statului suma de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. – notează decizia instanței care nu este definitivă.

Fapta a avut loc miercuri, 20 iunie, în jurul orei 14:00 când femeia a fost înjunghiată în părculețul de lângă restaurantul Colibele Haiducilor din Piatra-Neamț

Agresorul (Z.M.S, un bărbat de 47 de ani din Piatra-Neamț) și femeia (în vârstă de 34 de ani din Pângărați) s-au întâlnit în fața restaurantului unde s-au așezat pe o bancă, fără să intre în restaurant.

La un moment dat, discuțiile dintre ei s-au purtat în contradictoriu iar bărbatul a lovit-o cu pumnul în zona feței. Femeia a căzut, agresorul s-a urcat cu genunchii pe victimă și, cu un briceag pe care-l avea asupra lui, a lovit-o de mai multe ori în zona toracică.

Femeia înjunghiată s-a ridicat și s-a deplasat în interiorul restaurantului. A intrat pe poartă și a căzut în fața barului. În urma unui apel la „112”, la fața locului a intervenit un echipaj TIM (terapie intensivă mobilă) care a preluat femeia și a transportat-o la spital cu șoc hemoragic, plăgi înjunghiate hemitorace stâng prin agresiune. 

Bărbatul a plecat de la locul faptei și a coborât spre grădina zoologică, pe strada Ștefan cel Mare. A văzut un echipaj de poliție, l-a oprit și s-a predat. După ce a fost reţinut, autorul a fost audiat şi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de tentativă de omor.

Articolul precedentA decedat tânărul care a produs accidentul din Bicazu Ardelean
Articolul următorCSM Ceahlăul 0-1 cu Gloria Buzău în etapa 8 a Ligii 3