Conform raportării primite de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, la data de 05.04.2020 sunt 526 de persoane aflate în carantină, 128 persoane ieșite din carantină, 1314 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, 4392 persoane ieșite din izolare.

În ultimele 24 de ore, peste 270 polițiști, jandarmi, efective ale poliției locale și militari au acționat în sistem integrat pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În acest context, forțele de ordine au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 1.578 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare, fiind intensificate activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică.

Ca urmare a nerespectării restricțiilor de autoizolare, o persoană a fost transferată sub pază la centrul de carantină, fiind sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Atragem atenția asupra faptului că, în conformitate cu art. 3, alin. 1 și 2 din Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020, persoanele care nu respectă condițiile autoizolării precum și cele care părăsesc locul în care sunt carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia perioada de 14 zile de carantinare și vor suporta cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora. De asemenea, cei în cauză vor fi sancționați contravențional conform OUG nr. 1/1999.

Articolul precedentJudețul Neamț rămâne pe locul trei în clasamentul coronavirusului. 160 de cazuri confirmate
Articolul următorA plecat de acasă acum două zile și este de negăsit. Dacă îl vedeți, sunați la 112