Datorită conţinutului mare de acid lactic, aşa-numitele bacterii „prietenoase”, murăturile sunt ideale pentru ameliorarea problemelor digestive, precum ulcerele sau gastritele. Consumate în special în sezonul rece, acriturile ajută la prevenirea răcelii sau a gripei.

Iată câteva din cele mai importante beneficii dacă consumi murături:

1. Vitaminele sunt păstrate intacte în murături.

2. Au un conținut foarte redus de calorii-procesul de fermentare a murăturilor constă în consumarea zaharurilor legumelor și fructe (de aceea murăturile sunt acre) și astfel sunt cele mai puternice alimente anti-obezitate.

3. Întăresc imunitatea

4. Împiedică îmbătrânirea preamatură
5. Au efecte antibiotic și viral, protejează sistemul nervos și cel endocrine, datorită ingredientelor folosite la prepararea murăturilor: frunze de țelină, usturoi, rădăcină de hrean.
6. Varza murată este cel mai bun remediu împotriva kilogramelor în plus, iar varza roșie murată este cel mai bun vitaminizant și anticancerigen. 
7. Castraveții ajută foarte mult la digestie și la reglarea tractului digestiv, datorită fibrelor naturale pe care le conțin.  
8. Gogonelele sunt hepatoprotectoare și anticancerigene 
9. Parodontoza se tratează cu salată de varză roșie tăiată subțire.
 
Persoanele care suferă de hipertensiune, boli cronice renale sau insuficiență cardiacă e bine să evite acest gen de alimente.
 
Articolul precedentLa ce este bun zațul de cafea. Iată câteva dintre întrebuințările acestuia care îți pot schimba viața
Articolul următorShanghai. Se cer cursuri online începând de luni, ca urmare a măsurilor de relaxare care au dus la creșterea cazurilor Covid