La 14:30 o aeronava Alenia C27 Spartan a plecat din București spre Iași, pentru a-l prelua pe Alexandru și apoi va pleca spre Charleroi – Belgia.

Ghinionul lui Alexandru, tânărul de 28 de ani din Piatra-Neamț, rănit grav după explozia de miercuri, 31 octombrie, continuă. De această dată, un funcționar din Guvernul României a refuzat dimineață să facă plata către spitalul din Belgia unde trebuia transferat la ora 10:00.

A fost nevoie de intervenția primului ministru și asta pentru că deputatul Pavel Popescu nu s-a lăsat învins de sistemul birocratic și a ales să facă tot ceea ce este omenește posibil pentru a salva o viață.

”Mă aflu în clădirea Guvernului. Am venit la doamna Dăncilă pentru a o ruga să dea un telefon la un funcționar care a refuzat să facă o plată pentru pacientul care trebuia să fie transportat astăzi dimineață. M-am dus peste biroul primului ministru, în Guvernul României, pentru că astăzi, un funcționar poate să stea în calea vieții unui om.

Am plecat de la doamna Dăncilă care i-a dat mână liberă doamnei ministru Pintea, care plângea pe coridor, că n-a dormit toată noaptea din cauza birocrației și a funcționarilor din România” , a declarat deputatul Pavel Popescu într-un material video , postat pe pagina sa de Facebook.

Alexandru a fost surprins ieri de suflu exploziei produsă în apartamentul său de la o acumulare de gaze. Cu toate acestea, tânărul a reușit să iasă singur din casă, a coborât în fața blocului unde a așteptat abulanța care l-a transportat la Spitalul Județean din Piatra-Neamț. De aici a fost transferat la Iaşi cu o ambulanţă. Vezi articolul AICI.

 

Articolul precedentTânăr din Roman, cercetat pentru 5 infracțiuni
Articolul următorÎn noiembrie, cursuri de formare profesională prin AJOFM Neamț