Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Neamț a amendat un agent economic din Neamț  cu 5.000 lei. Motivul, le cerea clienților să poarte mască. 

Protecția Consumatorului Neamț a fost sesizat despre faptul că, la intrarea în unele supermarketuri de pe teritoriul județului, există un afiș prin care se aduce la cunoștință consumatorilor  următoarele: 

“Conform hotărârii autorităților locale, este INTERZIS accesul în magazine fără utilizarea mijloacelor de protecție pentru acoperirea gurii și a nasului (măști, eșarfe, fulare etc).”

Pentru a verifica legalitatea acestei decizii a conducerii operatorului economic în cauză, având în vedere că face trimitere la existența unui act administrativ emis de autoritățile locale, am solicitat atât Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, cât și celor aparținând municipiilor Piatra Neamț și Roman, precum și celui din orașul Tg. Neamț (pe raza cărora se află supermarketurile respective), să ne comunice informații referitoare la emiterea unei astfel de hotărâri. În toate cazurile menționate, ni s-a infirmat  existența unui act cu o asemenea decizie.

Drept urmare, măsura instituită de operatorul econimic a fost încadrată ca fiind un comportament incorect față de consumatori, așa cum este stipulat la art 9 din OG nr 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificarile și completările ulterioare, și s-a dispus aplicarea unei amenzi contravenționale în cuantum de 5.000 lei. La data desfășurării acțiunii de control, operatorul economic a retras toate afișele în cauză, informează OPC Neamț.

Articolul precedentBărbat din Neamț dispărut din 14 aprilie. Poliția cere ajutorul populației
Articolul următorMinisitrul Finanțelor anunță primul lot de case de marcat conectate la ANAF