Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenționare cod galben de vreme rea, valabilă pentru mai multe zone din țară.

Potrivit ANM, în intervalul 20 mai, ora 08:00– 21 mai, ora 18:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.           

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse30…35 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 08:00 – 21 mai, ora 18:00
Fenomene vizate:instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale.  

Imagine    

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și local 40…60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

Articolul precedentScandalagii violenți reținuți de polițiști
Articolul următorFemeie în comă, după ce a fost lovită pe trecerea pentru pietoni