La data de 18 mai, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au intervenit la un accident rutier produs pe o stradă din Piatra Neamț, soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 50 de ani, din Piatra Neamț conducea un autoturism pe strada Doctor Gheorghe Iacomi, ar fi efectuat manevra de viraj la stânga pe Bulevardul Traian, moment în care a surprins și accidentat o femeie, de 66 de ani, din Piatra Neamț, care era angajată regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni.

În urma impactului, femeia a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conform Serviciului Județean de Ambulanță Neamț diagnostic femeii : hematom epicranian parietal bilateral prin accident rutier, scor Glasgow 9 – comă; victima a fost preluată de un echipaj cu medic şi predată la UPU a Sp. Judeţean de Urgenţă P. Neamţ.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Pentru a evita implicarea în astfel de accidente, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț recomandă conducătorilor auto:

  • reduceți viteza și conduceți cu atenție sporită în zona trecerilor pentru pietoni;
  • acordați întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii regulamentar;
  • adaptați viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere pentru a putea opri în siguranță la trecerile pentru pietoni;
  • păstrați distanța legală în mers față de autovehiculele care rulează în fața dumneavoastră;
  • evitați crearea ambuteiajelor și obturarea vizibilității prin oprirea voluntară în zona trecerilor pentru pietoni.
  • o atitudine preventivă în trafic vă poate feri de evenimente rutiere negative.
Articolul precedentALERTĂ METEO: vijelii și grindină
Articolul următor”Platforme casetate pentru colectarea separată a deșeurilor menajere”, proiectul câștigător al campaniei de bugetare participativă