De sâmbătă, 25 aprilie, la Spitalul Municipal de Urgență Roman, aparatul  de diagnosticare a pacienților infectați cu virusul COVID-19  este funcțional. Aparatul de diagnosticare moleculara real-time PCR afost achiziționat din donațiile oamenilor de afaceri din zonă.

”Începând de sâmbătă seară, aparatul, cu toate componentele sale, a fost montat și, cu celeritate, DSP Neamț a acordat și toate avizele necesare funcționării lui. Cu alte cuvinte, aparatul va putea efectua, zilnic, câteva zeci de teste pentru depistarea infectării cu coronavirus, fără să mai fie nevoie ca probele să fie trimise în marile centre universitare.

După cum știți, Spitalul Municipal de Urgență Roman nu tratează, deocamdată, cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19, însă primește toți pacienții din județ care au alte afecțiuni. Faptul că cei care vin pentru tratament la Roman pot fi testați aici și într-un timp relativ scurt este important pentru viața lor, dar și pentru siguranța cadrelor medicale, care, în acest fel, se pot proteja și mai bine de infectare sau de riscul răspândirii virusului.

În aceste vremuri în care îndoiala, teama și frica au pus stăpânire pe mulți dintre noi, este important să ne încărcăm cu faptele bune realizate de mulți dintre semeni. Le mulțumim, pe această cale, tuturor celor care au putut să ajute sistemul sanitar din Roman, fie că vorbim de mediul privat sau cel de stat. Și, în același timp, le mulțumim, încă o dată, că nu au făcut-o cu un motiv anume, ci pentru că au dăruit de la om pentru noi, ceilalți oameni!”, au transmis reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Articolul precedentColiziune între un autoturism și un camion. O victimă a rămas încarcerată
Articolul următor435 de persoane infectate cu virusul COVID-19 în Neamț. Bilanțul în țară depășește 11.000 de cazuri