În perioada 14-16 septembrie, în Serbia, a avut loc Campionatul European de karate tradițional. Competiția a reunit 220 de sportivi din 22 de țări.

Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț a fost reprezentant la competiție de 3 sportivi, fiecare dintre ei , dar și  echipa întorcându-se cu medalii de la Campionatul European de karate tradițional.

Proba de Kata pe echipe la categoria juniori a fost câștigată de către echipa din România compusă din sportivii pietreni Teodor Sava și Vlad Filip. Pentru că regulamentul prevede ca echipa să fie alcătuită din trei sportivi, nemțenilor li s-a alăturat brăileanul Andrei Fătu.

Medalii și la probele individuale

Și la probele individuale, sportivii din Piatra-Neamț au obținut rezultate remarcabile. Astfel,  Vlad Filip a obținut medalia de argint la Kumite individual și  bronz la Kumite Ko Go, iar Teodor Sava a obținut medaliile de  bronz la Kumite individual și la Kumite Ko Go.

”A fost o competiție grea. Mi-a făcut o mare plăcere și am fost onorat să reprezint România pentru a patra oară la un campionat internațional”, a declarat Teodor Sava.

Paul Pintilie a participat la competiția din Serbia în triplă calitate: de sportiv, de antrenor și de arbitru.  Ca antrenor a obținut aurul alături de echipa României, iar ca sportiv a obținut medalia de aur la Kata și medalii de argint la Fuku Go și Kumite individual la categoria sa de vârstă.

”A fost o competiție bine organizată. Am avut meciuri grele, iar în semifinale m-am accidentat , dar am reușit  să o scot la capăt. Organizatorii pregătiseră deja imnul României”, a declarat Paul Pintilie, antrenor CS Ceahlăul Piatra-Neamț, secția de Karate Tradițional.

Pentru  sportivii de la CS Ceahlăul urmează campionatul național la Iași și Campionatul European de Fudokan, din Slovenia.

Articolul precedentVeronica Antal va fi beatificată sâmbătă, 22 septembrie, la Nisiporești
Articolul următorIonel Arsene le recomandă colegilor să-și spele rufele în familie