Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Neamţ, în colaborare cu Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracţiuni comise pe teritoriul României.

La data de 18 septembrie, autorităţile din Marea Britanie, au depistat şi reţinut un bărbat de 37 de ani, din Piatra Neamţ, pe numele căruia existau trei mandate de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Tribunalul Neamţ la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. De asemenea, Judecătoria Aiud şi Judecătoria Iaşi, l-au condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani, respectiv 9 luni de închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.

În fapt, în perioada aprilie – iunie 2010, bărbatul a emis în numele unei societăţi comerciale din Piatra Neamţ, 19 facturi fiscale prin care a atestat, în mod nereal, că a prestat către o altă societate, servicii de consultanţă în valoare de 4.252.90 de lei, în scopul degrevării acestei societăţi comerciale de la plata obligaţiilor datorate bugetului de stat cu titlu de TVA şi impozit pe profit.

Totodată, în cursul anului 2015, acesta a fost depistat de poliţiştii din cadrul I.P.J. Alba şi I.P.J Iaşi, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, deşi nu poseda permis de conducere.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii nemţeni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Ieri, bărbatul a fost predat de către autorităţile din Marea Britanie şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentSâmbătă, tur ciclist la Roman
Articolul următorDoi ani de închisoare pentru furt de energie electrică