Ca în fiecare an, săptămâna 16–22 septembrie este consacrată drept „Săptămâna Europeană a Mobilității ”. Tema din acest an este „Combină și deplasează-te!”

Cu acest prilej, Primăria Municipiului Roman și Clubul MTB Roman îi invită pe romașcanii de toate vârstele să participe, sâmbătă 22 septembrie, la un tur ciclist.

”Mesajul pe care dorim să îl transmitem este că stă în puterea nostră să contribuim la reducerea treptată a poluării din mediul urban.  Mai mult decât atât, acțiunile campaniei sunt orientate spre informarea populației care este încurajată să înțeleagă de ce rolul mișcării și al sportului sunt atât de importante pentru bunăstarea fizică și mentală a cetățenilor. Campania stimulează oamenii să participe activ la creșterea calității vieții lor.  Ne așteptăm ca romașcanii să răspundă invitației noastre în număr cât mai mare și asta pentru că pe lângă faptul că  vom face mișcare în aer liber, vom avea ocazia să ne cunoaștem mai bine, să socializăm și să legăm prietenii noi. Și să nu uităm că mersul pe bicicletă este o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber, dar și o activitate care te ajută să te menții în formă, fiind recomandat ca unul dintre cele mai eficiente programe de slăbit”, a declarat Cristian Filip,  MTB Roman.

Startul turului ciclist va fi dat la ora 17.00, din fața primăriei, având următorul traseu: Piața Roman-Vodă – bdul. Roman-Muşat către giratoriul Florilor – str. Mihai Viteazul – către giratoriul Sagna – str. Islazului – str. Bogdan Dragoş – str. Renaşterii – str. Matei Millo – str. Moldovei – str. Vasile Lupu – Complex Sportiv şi de Agrement „Moldova” – str. Victor Hugo – str. Alexandru cel Bun – bdul. Roman Muşat – Esplanadă statuie Roman Mușat. Turul ciclist se va desfășura cu antemergător și postmergător asigurate de Poliția Locală pe întreg traseul.

Articolul precedentPrimii nemulțumiți de intenția de a candida a lui Gavrilescu, colegii de partid
Articolul următorBărbat din Piatra-Neamț, dat în urmărire internațională, prins în Marea Britanie