Doi agenți de la Poliția Rutieră au fost, ieri, salvatorii unei bătrâne din Bicaz. Cei doi se aflau într-o mașină radar neinscripționată și au observat cum o bătrână de 70 de ani a căzut pe mijlocul străzii. Imediat s-au deplasat la fața locului și au ridicat femeia, înainte ca aceasta să riște a fi victima unui accident.

Cazul a fost cu atât mai delicat cu cât două maşini, care treceau prin zonă, n-au sesizat gravitatea întâmplării și au mers pe lângă trupul femeii căzute pe carosabil, fără să oprească.

În filmarea de mai sus, se poate observa cum bătrâna a încercat să traverseze strada pe „zebră”, iar la mijlocul trecerii a început să se simtă rău (se pare că făcuse o criză de lipotimie, pe fondul unor afecțiuni medicale cronice), și-a pierdut cunoștința și a căzut din picioare, sub ochii șoferilor opriți pentru a-i da prioritate.

,,Îi felicităm pe colegi, este un gest de normalitate în rândul nostru, al polițiștilor, având în vedere că datoria noastră este de a salva vieți și de a veni în sprijinul cetățenilor. Acest caz a fost filmat, însă va pot confirma că în fiecare zi polițiștii acordă ajutor oamenilor în diferitele situații la care intervin.” – ne-a declarat Robert Costan, purtătorul de cuvânt al I.P.J Neamț.

Imaginile video au apărut și pe Facebook, iar gestul polițiștilor a fost apreciat în zeci de comentarii.

Articolul precedentUn tânăr din Bicaz a murit în timp ce tăia un copac
Articolul următorPrefectul Daniela Soroceanu, vizite inopinate la ședințele de Consiliu Local (FOTO)