Doi bătrâni, unul din Piatra-Neamț și o bătrână din Roman au fost salvați de pompierii militari nemțeni din propriile case. Cei doi au fost găsiți căzuți, le-a fost acordat primul ajutor și au fost transportați la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru a primi îngrijiri medicale.

Astfel, luni, 15.07.2019, la ora 07:41, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că un bătrân de aproximativ 92 ani din municipiul Piatra Neamț nu mai răspunde la ușă. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Forțele de intervenție au pătruns în locuință pe un geam si au deblocat ușa.

Persoana era căzută în apartament, i s-a acordat primul ajutor și a fost transportată la UPU Piatra Neamț de către echipajul SMURD.

Tot luni, 15.07.2019, la ora 09:58, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că o femeie de aproximativ 82 ani din municipiul Roman nu mai răspunde la ușă. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Forțele de intervenție au pătruns în locuință și au găsit persoana căzută.

Acesteia i s-a acordat primul ajutor și a fost transportată la CPU Roman de către echipajul SMURD, informează ISU Neamț.

Articolul precedentTestarea sistemului RO-ALERTse decalează cu două zile
Articolul următorDouă mașini au luat foc în aceeași zi