În scopul aplicării unitare a măsurilor privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României,  în vederea sporirii măsurilor de prevenție a utilizatorilor serviciilor de bibliotecă, pentru evitarea unei posibile contaminări a persoanelor, ținând cont și de necesitatea asigurării unui cadru funcțional ce garantează securitatea și sănătatea în muncă a angajaților bibliotecii județene, organele de conducere decid și suspendarea activității curente de împrumut de carte la domiciliu și serviciile de studiu și lectură oferite prin săli/module de lectură, acces Internet, începând cu data de 12.03.2020.

Reamintim că, la nivel organizațional au fost întreprinse în perioada anterioară și alte măsuri de prevenție, inclusiv măsuri organizatorice și funcționale, cum sunt: suspendarea/ reprogramarea tuturor activităților culturale programate în luna martie a.c., fără nicio excepție; măsuri suplimentare  de igienă și prevenire a infecției cu Coronavirus (COVID-19).

Astfel, începând cu data de 12 martie 2020 activitatea cu publicul a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț se suspendă temporar până la data de 22 martie 2020.

În funcție de evoluția măsurilor luate de autorități la nivel național sau județean, de evoluția contextului epidemiologic, măsurile prezente de prevenție pot fi modificate și vor fi anunțate pe toate canalele de comunicare ale instituției.

Articolul precedentAudiențele la Casa Județeană de Pensii Neamț, suspendate până pe 31 martie
Articolul următorDispărută de acasă de cinci zile. Poliția solicită ajutorul populației