Detalii noi în cazul bărbatului găsit decedat pe marginea drumului (DN 15B) din localitatea Plăieșu, comuna Timișești (vezi articolul AICI). Acesta a fost accidentat mortal de fratele lui.

Accidentul a avut loc marți, 21 mai, în jurul orei 23:00, iar miercuri dimineață, în jurul orei 7:00, polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe raza comunei Plăieșu, comuna Timișești, în afara părții carosabile, se afla căzută o persoană de sex masculin.

În urma sesizării, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț s-au deplasat la fața locului unde au identificat cadavrul unui bărbat în vârstă de 46 de ani, din Timișești.

Corpul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, iar polițiștii au demarat cercetările pentru a stabili cauzele și împrejurările care au provocat decesul persoanei.

La data de 22 mai, polițiștii au identificat și reținut un bărbat de 34 de ani, din Timișești, bănuit de producerea unui accident mortal produs în seara de 21 mai, pe raza localității Plăieșu.” – ne-a declarat agentul de poliţie Moşu Georgiana, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul de 34 de ani a condus un autoturism (fără a deține permis de conducere) pe DN 15 D (din direcția Timișești spre Târgu-Neamț), moment în care a acroșat un biciclist în vârstă de 46 de ani, din Timișești, care a suferit leziuni ce ulterior i-au provocat decesul.

Conform datelor din ancheta polițiștilor, cei doi erau frați iar accidentul nu a fost comis cu intenție, fiind vorba despre ucidere din culpă.

După impact, șoferul a părăsit locul faptei, a scos bicicleta care rămăsese prinsă de bara autoturismului, s-a dus la locuința tatălui său unde a scos numerele de înmatriculare și imediat a revenit la locul faptei pentru a ascunde urmele.

Ieri, șoferul a fost depistat și reținut de polițiști pe un teren viran din localitatea de domiciliu. A testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Bărbatul a fost reținut timp de 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului faptei fără încuviințarea organelor de poliție, modificarea sau ștergerea urmelor accidentului de circulație și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Astăzi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

SURSĂfoto: DRDP Iasi
Articolul precedentSpargere la o sală de jocuri de noroc: percheziții și două rețineri
Articolul următorAproape 20 milioane de lei, alocați pentru investiții în dotarea spitalelor din județul Neamț