Municipiul Piatra-Neamț va pierde peste 5,6 milioane de lei prin preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate.  Asta după ce, din cauza deciziei Guvernului PSD de a reduce impozitul pe venit, la Piatra-Neamț, pierderea înregistrată a fost de încă 10 milioane de lei.

„Din păcate, Guvernul României demonstrează, încă o dată, neseriozitate şi lipsă de respect faţă de autorităţile locale. Decizia care a fost luată în urma revoltei primarilor este o decizie perfidă.

Practic, prin această propunere, municipiile pierd bani. Am făcut un calcul pentru Piatra-Neamț, pe varianta prezentată de Ministerul Finanțelor și rezultă următorul aspect: prin creșterea cotei de IVG de la 50 la 60 la sută, câștigăm aproximativ 9 milioane de lei, dar prin punctul următor din adresă, prin care ni se trec niște cheltuieli în sarcină, pierdem 14,6 milioane de lei.

Pierderea este proporțională cu mărimea localității. Sper să nu rămână aşa deşi am văzut că formularea este inclusiv în proiectul de buget care a apărut public.

Decizia mai are un efect pervers pe care foarte puțini l-au sesizat. Mărind la 60 la sută cota din IVG, cresc veniturile proprii cât şi cheltuielile. Crescând veniturile proprii, Guvernul nu mai vine cu bani din TVA pentru autorităţile locale”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Articolul precedentRomânia a pierdut prima partidă amicală împotriva Italiei. Scor final 0-2
Articolul următorJuniorii CSM Ceahlăul, în plin sezon de pregătire