Primul meci din dubla amicală la futsal dintre România și Italia s-a încheiat cu victoria italienilor cu scorul de 0-2.

Dacă prima repriză s-a terminat la egalitate, în repriza a doua, după o bară a lui Cristian Matei, italienii au înscris imediat prin Sergio Romano. Scorul final a fost stabilit de Julio De Oliveira care a înscris cel de-al doilea gol pentru Squadra Azzurra.

”Pentru mine are o semnificație specială pentru că este primul meci în calitate de antrenor al echipei naționale.

Sunt foarte mulțumit, am jucat împotriva unei echipe puternice, România este o echipă puternică, o echipă care este în plină ascensiune. Sunt fericit  și mândru de echipa mea. Suntem o echipă care se antrenează de 8 zile, asta poate fi un punct slab, deci trebuie să ne îmbunătățim mecanismul tactic, dar sunt foarte fericit pentru felul cum au abordat  băieții acest meci. Este mult de lucru, dar am pornit cu dreptul.

Pentru meciul de mâine trebuie să ne recuperăm energia și să uităm entuziasmul câștigării acestui meci. Este un rezultat important pentru că este obținut împotriva unei echipe importante, dar trebuie să uităm acest rezultat și mâine să punem suflet exact așa cum am făcut-o și astăzi, altfel mânie va fi un meci dificil”, a declarat Alessio Musti, antrenorul Italiei la futsal.

”Un joc puternic pentru noi, am reușit să ținem prima repriză ritmul cu ei, să-i contracarăm, ne-am prezentat foarte bine defensiv. Știam că nu ne vor oferi foarte multe spații să ne dezvoltăm jocul.

Știam că meciul acesta se va juca ca o finală.

Am reușit să motivăm jucătorii și să-i ducem la un nivel cât mai înalt în prima parte. În a doua parte am avut două minute în care am căzut și am luat și al doilea gol. Italia este totuși campioana europeană și s-a simțit asta. Ne dorim ca mâine să facem un rezultat pozitiv” ,a declarat Robert Lupu , antrenorul echipei României la futsal.

Mâine, 5 februarie, va avea loc cel de-al doilea meci amical România-Italia la futsal pentru pregătirea calificărilor la Mondialele din 2020 (Lituanua). Partida va începe la ora 18:00, la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț. Intrarea este liberă.

Articolul precedentDoi bărbați au fost găsiți decedați în apartamente (FOTO)
Articolul următorBugetul de stat pe 2019 sărăcește Municipiul Piatra-Neamț cu încă 5,6 milioane lei