In ciuda avertismentelor poliţiei, metoda accidentul face în continuare victime. În județul Neamț a început o nouă campanie de prevenire a înşelăciunilor de acest tip.

Poliţiştii nemțeni încearcă să-i ajute pe oameni să înţeleagă cum se pot păzi de escrocii care, sub pretexul că o rudă a fost implicată într-un accident rutier, se dau drept procurori, avocaţi sau doctori şi solicită diverse sume de bani.

”Săptămâna aceasta, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dumbrava Roșie au desfășurat o acțiune în contextul informării cetățenilor cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării în cazul infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “Accidentul” și a celor contra patrimoniului.

Nevoia de securitate a cetățenilor reclamă profesionalism și rigurozitate din partea polițiștilor, astfel încât strategiile de acțiune ale Inspectoratului de Poliție Județean Neamț sunt orientate în funcție de creșterea și diversificarea formelor de manifestare ale criminalității.

Polițiștii îşi propun informarea unui număr cât mai mare de cetățeni cu privire la măsurile cu caracter preventiv ce trebuie adoptate în cazurile de înșelăciune prin telefon, astfel încât pe viitor numărul acestor fapte să fie într-o continuă scădere.

Unii infractori își aleg victimele din rândul persoanelor vârstnice deoarece acestea stabilesc ușor relații de comunicare cu persoane necunoscute, pornind de la premisa că oamenii sunt de bună credință”, informează IPJ Neamț.

La finalul discuțiilor, polițiștii au distribuit materiale informativ – preventive.

Articolul precedent”Spune NU violenței în școli!”, campanie de informare desfășurată de polițiștii nemțeni
Articolul următorPeste 3 000 de infecții respiratorii acute și 40 de cazuri de gripă, într-o săptămână