Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra-Neamț va fi și în 2019 gazda Campionatelor Naționale de Canotaj pe ergometru, întrecere care se va desfășura sâmbătă, 2 martie 2019, în Sala Ceahlăul. Este pentru al doilea an la rând când Piatra-Neamț este ales de către Federația Română de Canotaj pentru organizarea acestui eveniment.

Concursul va aduna la start cei mai buni 300 de canotori din România la seniori, juniori și veterani, aceștia urmând a se lupta pentru medalii atât la individual, cât și pe echipe.

„Am solicitat încă de anul trecut să organizăm acest campionat deoarece acum, în 2019, împlinim 100 de ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv Ceahlăul şi este un moment important pentru comunitatea noastră. Am mai organizat Naţionalele la Piatra Neamţ şi în 2015 şi vreau să atragem acest gen de concursuri şi în oraşele de provincie, pentru a populariza acest sport cu mii de practicanţi în străinătate“, a declarat antrenorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul.

La întrecerile de sâmbătă vor lipsi seniorii care fac parte din loturile olimpice, aceştia susţinând probele respective în Italia, unde se pregătesc pe ape calde pentru calificările la Olimpiada de la Tokyo din 2020.

Vor reprezenta orașul în competiție  Laura Pal , campioană europeană și balcanică de juniori în 2018 și cea mai bună sportive a anului trecut în Neamț, dar și sportive care încep să devină certitudini – Diana Raţă, Denisa Vicol, Georgiana Blanariu.

„Copiii noştri vor concura avînd dublă legitimare CS Ceahlăul – LPS Piatra Neamţ. Vor fi probe de simplu, dublu, şi echipaj de 4. Noi mizăm să obţinem de la acest concurs 5- 6 medalii şi prin alţi sportivi chiar dacă nu sînt la loturile naţionale, dar la anumite categorii pot obţine rezultate“, a precizat antrenorul.

 

SURSĂFOTO: arhivă
Articolul precedentIPJ Neamț – conferință de presă. Raportul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (VIDEO)
Articolul următorCSM Ceahlăul debutează în retur în deplasare la Metalul Buzău